Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τι είπε στο δικαστήριο ο γυμνός διαδηλωτής


Αθώος για την εμφάνιση, ένοχος για την έλλειψη διαβατηρίου ο Αμερικανός που συνελήφθη χθες στο Σύνταγμα να τρέχει γυμνός.
Αθώος για την προσβολή δημοσίας αιδούς κρίθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ο 56χρονος Αμερικανός που χθες εμφανίστηκε γυμνός στο Σύνταγμα, ενώ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή για παράνομη είσοδο στην χώρα καθώς δεν έχει διαβατήριο.
Ο Αμερικανός, λογιστής στο επάγγελμα, ζήτησε συγνώμη για την πράξη του στο δικαστήριο (Αυτόφωρο Μονομελές), επικαλέστηκε
ψυχολογικά προβλήματα και τόνισε ότι η πράξη του δεν είχε σχέση με την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.
Το δικαστήριο προχώρησε στην αθωωτική του απόφαση για την προσβολή δημοσίας αιδούς, καθώς ο πρόεδρος έκρινε ότι δεν προκλήθηκε "σκάνδαλο" από την εμφάνιση του κατηγορουμένου.
Πρόεδρος: "Όταν βγάλατε τα ρούχα σας στο Σύνταγμα, μπροστά στους Εύζωνες, υπήρξαν αντιδράσεις;".
Κατηγορούμενος: "Ο κόσμος γέλαγε. Αμέσως ήρθε ο αστυνομικός και με συνέλαβε".
Πρόεδρος: "Γιατί το κάνατε;"
Κατηγορούμενος: "Είμαι τρελός"
Ερ: "Δεν ήταν διαμαρτυρία για την επίσκεψη Μέρκελ;"
Απ: "Όχι, δεν ήξερα".
Σε ψυχολογικά προβλήματα του εντολέα του αναφέρθηκε και ο δικηγόρος του 56χρονου, που ζήτησε από το δικαστήριο να τον απαλλάξει και από την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα.
Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο 56χρονος είχε συλληφθεί το καλοκαίρι για παρακώλυση συγκοινωνιών, καθώς περπατούσε στις ράγες του Μετρό, υπόθεση που εκκρεμεί η εκδίκαση της.
Ωστόσο, λόγω της προηγούμενης σύλληψης του, όπως είπε ο συνήγορος του, έχει πιστοποιηθεί ότι εισήλθε νόμιμα στη χώρα, αλλά πριν δύο μήνες εκλάπη το διαβατήριο του.
Η καταδίκη του για τη δεύτερη κατηγορία αφορά την έλλειψη αποδεικτικών για την κλοπή του διαβατηρίου.
Πάντως, με βάσει την απόφαση, ο 56χρονος καλείται άμεσα να προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές αποδεικτικά ώστε να αποφύγει την απέλαση.
Πάντως, και οι χρήστες του Twitter δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν τον γυμνό διαδηλωτή που συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα με την ακτιβιστική του κίνηση.

Πηγή:http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου