Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Shopping από δεύτερο χέρι: κάντο και εσύ, μπορείς


Πλέον το έχεις πάρει απόφαση. Η τσέπη σου αντέχει μόνο έξυπνες, value for money αγορές. Για αυτό σταμάτα να γλυκοκοιτάς κάθε τρεις και λίγο στο site του αγαπημένου σου σχεδιαστή το πανάκριβο φορεματάκι από τη νέα του κολεξιόν και ανανέωσε την γκαρνταρόμπα σου με εξορμήσεις σε vintage και second hand μαγαζιά της πόλης. Σου ακούγεται trendy; Ναι, είναι!
Από τη Νίκη Ρωμανού
Αμερικάνικη Αγορά
 
Εντάξει αναβάλλεις για άλλη μια χρονιά το πολυπόθητο ταξίδι στη Νέα Υόρκη όμως καθόλου δε θα σε χαλάσει αν η ντουλάπα σου εξοπλιστεί από κομμάτια made in New York. Από εσώρουχα μέχρι πανωφόρια, η «Αμερικάνικη Αγορά» στην Αθηνάς εξειδικεύεται στη second hand μόδα του σήμερα αλλά και άλλων δεκαετιών από το Μεγάλο Μήλο. Και από ποικιλία άλλο τίποτα σου λέει, τόσο για σένα όσο και για τον αγαπητικό σου (ώρα να τον κάνεις και αυτόν στιλάτο και οικονόμο).
Αθηνάς 30, Αθήνα, τηλ. 210 3217876
Bohbo
 
«One man’s trash is another woman’s treasure» πιστεύουν η στυλίστρια Madica και η διακοσμήτρια Luzie, δύο φίλες από τη Γερμανία που τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζουν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να περάσουν από τη φιλοσοφία στην πράξη. Έχοντας καταστρέψει τις σόλες των παπουτσιών τους γυρνώντας διάφορα flea markets του εξωτερικού, τα κορίτσια δίνουν την καλύτερη απάντηση σε όσους ακόμα θεωρούν ότι το μεταχειρισμένο αποτελεί taboo αγοράζοντας και πουλώντας second hand ρούχα παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ γνωστών οίκων μόδας σε άριστη κατάσταση αλλά και επιλεγμένα vintage κομμάτια.
Ιπποκράτους 39, Αθήνα, τηλ. 210 3389202
Preloved
 
Θυμάσαι που πριν από μερικές σεζόν είχες βάλει στο μάτι το γούνινο παλτό της Elsa Shiaparelli αλλά το άφησες να φύγει έτσι άκαρδα; Ε τώρα μπορεί και να το βρεις στο «Preloved». Με φόρα από το Βερολίνο, η χαριτωμένη second hand μπουτίκ της Ιωάννας και της Λίλας ανανεώνει την πραμάτεια της κάθε δύο εβδομάδες με επώνυμα και «ανώνυμα» μοναδικά κομμάτια, πάντα σε άψογη κατάσταση.
Μοσχονησίων 12, Αθήνα, τηλ. 6948701472
Feeling Vintage
 
Η vintage κουλτούρα στα καλύτερά της! Τα τελευταία δύο χρόνια ορδές φοιτητριών της Νομικής πετάγονται στο concept shop «Feeling Vintage» επί της Σόλωνος και επιδίδονται με τις ώρες σε ανελέητο κυνήγι μοναδικών θησαυρών. Αξεσουάρ και ρούχα από τις ψαγμένες αγορές του Βερολίνου, του Λονδίνου, του Άμστερνταμ και του Παρισιού καταφθάνουν με δόξα και (χαμηλή) τιμή στη μπουτίκ της Άννυς η οποία αποφάσισε να κάνει το χόμπι της second hand φιλοσοφίας επάγγελμα.
Σόλωνος 41, Κολωνάκι, τηλ. 210 3607143
Abused by Retro
 
Είχες πάντα το διακαή πόθο να μοιάσεις στη Λώρα από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» αλλά η μόδα στο απαγόρευε; Τώρα μπορείς να πάρεις το αίμα σου πίσω και να μοστράρεις την folk πλευρά του εαυτού σου. Όλο το απαραίτητο outfit θα το βρεις στο «Abused by Retro», στο μικρό vintage shop στην καρδιά του Ψυρρή. Τίμιες τιμές και αποθέωση του ρετρό μέσα σε μόλις λίγα τετραγωνικά.
Αγ. Αναργύρων 24, Ψυρρή, τηλ. 3221370
Yesterday’s Bread
 
«Think rubbish as hope» αναγράφεται κάπου σε μια γωνιά του «Yesterday’s Bread». Παρελθόν και επανάχρηση κάνουν «πάρτι» σε ένα από τα πιο γνωστά vintage στέκια της πόλης που πετυχαίνεις ανηφορίζοντας την Καλλιδρομίου. Εκεί θα βρεις τη φούστα που τόσο πολύ μοιάζει με εκείνη που φορούσε η μαμά σου στα 70’s καθότι ως γνωστόν, η μόδα κύκλους κάνει, μόλις στην τιμή των 5 ευρώ. Not bad at all!
Καλλιδρομίου 87-89, Εξάρχεια, τηλ. 210 8811233

Πηγή: cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου